Op je tablet mobiel internet nemen

Tablets worden steeds populairder in deze tijd. Alhoewel veel mensen een smartphone hebben, zijn de tablets ook razend populair. Het is net een slag groter dan een telefoon en meer geschikt om bijvoorbeeld de agenda op bij te houden, een boek op te lezen of een filmpje op te bekijken.

Veel mensen nemen hun tablet dan ook mee als ze onderweg gaan. Het is echter zo dat veel van de functionaliteiten van de tablet internet nodig hebben. Aangezien er onderweg geen WIFI netwerk beschikbaar (alhoewel natuurlijk wel op sommige plekken) kiezen mensen ervoor om hun tablet uit te rusten met mobiel internet. Zo zijn ze altijd online.

Tablet moet mobiel internet ondersteunen

ipad tablet internetHet is echter zo dat niet alle tablets mobiel internet ondersteunen. Vrijwel alle tablets zijn uitgerust met een WIFI module, zodat men thuis gewoon op het internet kan. Wil men ook van het mobiele internet gebruik maken (bijvoorbeeld onderweg) dan is hier een abonnement voor noodzakelijk, vergelijkbaar met een abonnement voor een telefoon. Het grote verschil hier is echter dat het alleen om een internet abonnement gaat, er hoeft niet mee te worden gebeld.

Natuurlijk is het prettig om een zogenaamde SIM Only abonnement met onbeperkt internet aan te schaffen, omdat er dan totaal geen omkijken meer naar is hoeveel data er verbruikt wordt. Als men mobiel internet op de tablet wil hebben, moet de tablet dit wel ondersteunen. Vaak zijn er modellen beschikbaar die dit ondersteunen, deze zijn vaak net iets duurder dan de WIFI versie is. Je krijgt er immers ook meer voor terug.

Alleen internet abonnementen afsluiten

Als je naar de diverse providers gaat kijken die dit aanbieden, dan zul je merken dat het je enkel en alleen voor het abonnement betaal. Dit wordt ook wel sim only genoemd, omdat je in feite enkel een sim kaart thuisgestuurd krijgt die direct werkt. Meestal betaal je per maand voor het abonnement. Sommige providers bieden overigens ook soms dingen aan dat je een abonnement afsluit en de tablet er voor een vast bedrag per maand bij kunt krijgen.